Статус групи

Статус групи - це атрибут стану групи, в якому вона може знаходитись. В залежності від статуса групи, змінюється її функціональність та видимість, тому до зміни статуса необхідно відноситься досить уважно.
Нижче перелічені всі можливі стани групи та їх опис:
1) Не активений - в цьому стані група доступна тільки тьютору групи та його асистентам (як тьюторам), котрі були включену в групу.
2) Набір студентів - з цим статусом група доступна в каталозі груп, де потенційні студенти групи можуть подати заявки на вступ.
3) Активений - в цьому стані група знаходиьтся на стадвї навчання і тестування. Склад групи і план навчання (тестування), при цьому, вже визначено.
4) Призупинено - в цьому стані робота групи блокується, і доступ студентам тимчасово закривається. Для установки цього статусу необхідно вказати причину призупинки, яку зможуть прочитати студенти групи.
5) Завершено - в цьому стані група закінчує свою основну работу. Йде заключний підрахунок результатів ті видача сертифікатів (якщо такі передбачаються). Студенти цієї групи все ще мають можливість бачити своі результати, але вже не можуть приймати участь у тестуванні.
6) Закрито - з таким станом група поміщається в т.з. архів, де зберігається завжди. Доступ до неї вже обмежений (не можуть бути змінені результати та деякі атрибути групи). Студенти не мають доступу до закритих груп.

Зміна статусу групи
Зміна статусу групи, в деяких випадках, спричиняє незворотні наслідки. Нижче приведена таблиця можливих переходів з одного статусу на другий:

Початковий статус Можливий перехід на:
Не активний Набір студентів, Активний
Набір студентів Не активний, Активний
Активний Призупинено, Завершено
Призупинено Активний, Завершено
Завершено Закрито
Закрито (нема доступних станів)